dimarts, 11 de març del 2008

Muro castiga al BLOC

Al nostre poble molts esperaven uns resultats diferents en les eleccions del 9 de març, en especial el BLOC, convençut com estava de triomfar, almenys, a les urnes mureres. Però el final de la jornada electoral, va acabar sorprenent-los. I és que, en tot Muro, el BLOC no va aconseguir ni 800 vots (per a ser exactes 733 front als 1958 del PSOE i els 2522 del PP). I això que el nostre alcalde era el cap de llista del BLOC a la província d'Alacant i que, en una jugada bastant infantil, un membre del BLOC de Muro va canviar en algunes taules electorals les paperetes del BLOC per a que foren més visibles (no sap ell que els veïns del poble no som uns babaus i que si volem votar a una persona busquem la papereta on siga necessari).
Però tornem al que anàvem... Com s'explica que des de les eleccions municipals de l'any passat el BLOC haja perdut tants vots? Per donar una resposta massa simplista, podríem dir que en les eleccions generals, la gent vota majoritàriament als dos grans partits d'Espanya, el PP o el PSOE. Però açò no és suficient per explicar la caiguda en picat experimentada pel BLOC (i, per extensió, pel nostre alcalde) en aquestes eleccions. Perquè, llevant tot el demés, no deixava de ser un veí del poble que es presentava com a candidat al Congrés dels Diputats de Madrid. I el més normal en aquest cas, hagués sigut que el BLOC rebera un recolzament prou ampli, almenys en Muro.
Sincerament, aquest resultat només té una lectura possible: els veïns i veïnes del nostre poble han castigat al BLOC per la política que ha desenvolupat des de que guanyà les eleccions municipals del 2007 amb una ampla majoria absoluta. I és que les coses no estam fent-se bé des d'aleshores. L'Ajuntament té un deute sorprenent, els impostos no paren de pujar (quan no en pose'n d'altres nous), certes persones de cert partit polític creuen que són els amos i senyors del nostre poble...
I queda clar que, després d'aquest any, els murers i mureres han preferit dipositar la confiança en altres partits polítics i en altres caps de llista per a que ens representen en el Congrés dels Diputats i en el Senat durant aquesta legislatura d'una manera efectiva.